Per Lindh berättar härliga anekdoter tillsammans med flera sv/v och färgfoton. Svensk text. 150 sidor, 22x27cm inb. c 170 ill. Författarens beskrivning:
Järnvägen ligger nog i mitt blod. Min farfars far var järnvägsbyggare och senare banmästare, farfar var stationsskrivare och far sommarkonduktör. Själv blev jag tidigt fascinerad av järnvägen, bland annat genom en praktikplats på Hagalunds lokstation 1957. Svenska Järnvägsklubben, som bildades 1958, har också betytt mycket för mitt intresse. Jag hade även turen att få sommarjobb som lokbiträde i Krylbo somrarna 1962 och 1963.
Sedan blev det SJ på riktigt och då som ingenjör 1964. I denna bok vill jag berätta om hur livet kunde se ut på en stor lokstation och hur loktjänsten fungerade under 1960- och 70-talen. Ett längre avsnitt behandlar inköpet av SJK:s ånglok och mina körningar med detta. Dessutom beskriver jag kortfattat mitt arbete som transporttekniker i Örebro och som fordonshandläggare på Järnvägsinspektionen i Borlänge. Boken är avsedd att kunna läsas av alla som är intresserade av hur det gick till inom järnvägen för 40 till 50 år sedan! Jag hoppas att du får en trevlig läsning om en SJ-värld som inte ligger så långt tillbaka i tiden.